mandag 1. februar 2010

Presentasjon; Innkjøpsjentene

Torsdag var jeg som allerede nevnt her på bloggen så heldig at jeg fikk være med de flinke innkjøpsjentene våre på Gave- og Interiørmessen på Lillestrøm. Det skal jammen sies med en gang; For et eldorado for interiørinteresserte en slik messe er! Alle de ulike leverandørene presentert i en stor hall, hver med sin stand og sin måte å vise frem sine produkter.

Mitt oppdrag var å følge med nnkjøpesjentene våre rundt til våre ulike leverandører. Og - heldig for oss og  for våre blogglesere, så var alle leverandørene jeg var innom positive til å fortelle litt som sitt produkt og sine merker, om bedriften sin og til å la meg ta noen bilder av ting som enda ikke er i butikken. Gled dere, dette kommer utover uken!

Men aller først vil jeg gjerne presentere dere for de tre jentene som har ansvar for å velge ut fine, gode og riktige varer til Home&Cottage-butikkene våre. De må finne klassikere som man forventer uansett når på året man går inn i butikkene, men også nyheter for den konkrete sesongen man er inne i. Og - disse jentene må nødvendigvis ligge en god del i forkant av markedet, da det naturligvis er alt for sent å fokusere på innkjøp til våren og sommeren vi har 'rett rundt hjørnet' nå. Produksjon, levering og andre hensyn må tas, så nå står neste års varer i hodene på disse jentene. Vurderinger på hvor mange produkter som skal tas inn av hvert slag er dagligdags for disse jentene - for vi skal ikke bli utsolgt, men skal heller ikke sitte igjen med for stort lager av varer som ikke blir solgt. Viktig og vanskelig avveiing.

Vi selger både kjente merkevarer (blant annet fra leverandørene som skal presenteres i tur og orden utover uken) og produkter vi har produsert selv. For varene vi har produsert selv, består beslutningene våre innkjøpere må ta, av mye mer enn å bestemme hvilken vare og hvilket antall vi skal ta inn. Det innebærer flere reiser til Østen, materialvalg, kontroll underveis i produksjonen og mange, mange andre viktige avgjørelser. I tillegg til avgjørelsene om hvilke varer vi skal kjøpe inn og hvor mange av hver. Jentene reiser til Østen flere ganger i året og jeg har nå sikret meg en avtale med de om bilder og noen ord fra deres neste reise. Gleder meg veldig til å fortelle dere blogglesere litt om den typen produksjon også.

Takk for følge på messen, jenter!

Bildet viser våre innkjøpere på standen til Lama, som blir den første leverandørpresentasjonen - litt  senere ut i uken. Fra venstre mot høyre: Hanne, Hege og Christine. Bildet er tatt med mobil. 
Pin It

13 kommentarer:

 1. Dette blir spennende å følge med på ..
  Gleder meg :))
  Og til de 3 jentene du prsenterer : Kjempeflinke er dere :))

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Gleder meg jeg også, skal følge med på allt! Spennende med en titt i "krystallkula" ;-)

  SvarSlett
 3. Jentene med drømmejobben! Gleder meg til å se. :)

  SvarSlett
 4. Regner med det er dyktige jenter ...at det kommer flotte varer som alltid.:-)

  SvarSlett
 5. Halloj ! Bara ÄLSKAR HOME and COTTAGE.
  Vad härligt med en blogg också. Kram Bitte

  SvarSlett
 6. Kjeme masse fint dere har. Ønsker masse mer Tine K nyheter.

  SvarSlett
 7. Ja disse jentene har en viktig jobb, og ikke minst har de en utfordrende og spennende jobb! Jeg skulle gitt mye for å være i skoene deres.

  Lykke til !!!

  Marit

  SvarSlett
 8. Hei Astrid
  Tusen takk for ditt svar om skrivebordet! Noller (min mann) vil begynne å lage flaskeskip og bordet hadde vært perfekt da det ikke er for stort. Vi får besøke butikken i Sandefjord og kikke en gang til på det. Jeg vil fortelle ham hva dine kunder sier - det kan jo være han ombestemmer seg..
  Ha en fin kveld og takk igjen!
  Hilsen Lene

  SvarSlett
 9. Hei..Innteresangt innlegg, har lagt meg til som følger og gleder meg til fortsettelsen. God Dag :)

  SvarSlett
 10. Gleder meg til å se! :D Dro jo på messen jeg og! Lånte bil og alt. Vel uvitende om at det kun var for butikker og kjeder som skulle kjøpe inn til sin bedrift. Hurra! :P

  SvarSlett
 11. Hei innkjøpsjentene! Må bare si jeg synes dere er utrolig flinke! Mer visuelt gjennomført butikkjede en Home&Cottage skal man lete lenge etter! Kommer de slitte Chesterfield-aktige sofaene forresten tilbake i sortimentet? Og flere love seats? :D

  SvarSlett
 12. Godt å se at flere enn meg blir imponert over disse jentene her! Gleder meg til å kunne vise frem noe av det de har plukket ut for sortimentet vårt mot vår / sommer - aner meg at det blir mye fint!

  Ønsker alle en strålende kveld!

  SvarSlett