torsdag 18. februar 2010

På fotoshoot med Home&Cottage!

Tirsdag denne uken snek jeg meg med da våre utrolig flinke dekoratører var samlet på en hemmelig location for å ta bilder til vår neste katalog (kommer i april 2010). Vi bruker et fast mediebyrå og deres fotograf til slike oppdrag og etter å ha sett Per Stian in action, så er det bare å bøye seg i støvet; Mannen er flink!

Mye rigging og ordning på en fotoshoot

Når det er sagt, så må jeg rett og slett ta av meg hatten for våre dekoratører! Dette er jentene som ser det store bildet. Som vet hvor vi vil med Home&Cottage, hvordan uttrykket vårt skal være og hvordan vi skal sørge for å formidle de stemningene, de følelsene og de inntrykkene vi vil til våre kunder, lesere og marked.En slik fotoshoot-periode som dette går over noen dager og da jobber dekoratørene med å style produktene og omgivelsene slik at bildene blir slik de ønsker. En krevende jobb i seg selv og særlig om omgivelsene er utendørs i 20 minusgrader, om varene ikke kommer til riktig tid, modeller ikke smiler som de skal - samtidig, eller om lyset utenifra ikke er som vi ønsker oss.Likevel; Den jobben som foregår de dagene en fotoshoot foregår er likevel bare en dråpe i havet i forhold til hva disse damene holder på med i forkant av en slik fotografering. Planlegging av hver katalog, mange kataloger frem, ned til minste sidedetalj. Koordinering med innkjøperne slik at produktene som ønskes profilert faktisk finnes tilgjengelig. Finne riktig locations, riktige modeller og ikke minst; Ligge i forkant av trender og moter og rett og slett være med å skape trendene og motene. Imponerende!Som sagt; Denne katalogen kommer ikke før om enda en god stund, så det er ikke så veldig mange bildene jeg kan "lekke ut" enda. Men noen vil jeg gjerne dele med dere. Som dere ser så var jeg der på dagen hvor det som var på agendaen var fotografering av kjøkken og spisestue. Det var leid inn kokker som skulle tilberede mat som skulle få frem produktene våre på en fin måte - og gjett hvem som fikk være med å spise den gode maten etterpå? Joda, det må jeg si var en god dag på jobb, helt klart!Hva synes dere forresten - frister maten eller produktene mest? Eller kanskje det som frister mest er å ha en privat kokk til disposisjon?


Benytter sjansen til å takke alle for fine kommentarer og tilbakemeldinger både her, på facebook, twitter og på mail. Det er virkelig både moro og interessant å høre hva dere har å si!

På bildene i dette innlegget figurerer dekoratørene våre - Gunn, Therese og Lene, samt reklamesjefen Tor, fotografen Per Stian og de flinke kokkene Roar og Roar som blant annet står bak Kampen Bistro,  og Sjøflyhavna kro Pin It

16 kommentarer:

 1. Flott reportasje....og mat på fat blir jo prikken over i-en. Håper det smakte like godt som det så ut;)

  SvarSlett
 2. Jeg har simpelthen falt helt pladask for det bordet, synes det er rålekkert. Skal flytte fra en landsdel til en annen og bygge hus til høsten og krysser fingrene for at det bordet ikke går ut av produksjon før jeg rekker å kjøpe det!! :)

  Gleder meg til å se katalogen:)

  Helena

  SvarSlett
 3. Så gøy dette så ut....ja dette er jobb jeg virkelig kunne ha tenkt meg:)
  Så heldig du er som får spise den gode maten da:):)
  kos deg masse....vel unt....
  klemmer ivei:)

  SvarSlett
 4. så gøy å lese og få se.
  for en drømmejobb den gjengen der har!

  SvarSlett
 5. Yummy! Begge deler frister uten tvil!! Gleder meg til å se det ferdige resultatet! Kult å se at dere lener litt mer mot det industrielle :D

  SvarSlett
 6. Oi så spennede.. har aldri tenkt på hvor mye jobb det ligger bak en katalog og gode bilder. Å den maten så berre så goooo ut;)
  Gleder meg til å se katalogen ferdig:)

  SvarSlett
 7. Flotte bilder! Er det rart vi gleder oss til dere kommer til Kristiansand :))
  Lurer på om du kan svare meg på et spørsmål angående serviset til H&C. Er dette et servise som vil være i poduksjon en stund- slik at om en begynner å samle trenger en ikke være nervøs for at det plutselig er utsolgt og at en ikke får tak i mere...
  God helg, klem Yvonne

  SvarSlett
 8. Her kan en amatørfotograf bare bli dødsmisunnelig på fotografene. Tenk å gyve løs på alt det flotte og knipse ivei. Er ikke i tvil om at katalogen vil bli utmerket. Det er jo bildene som selger, og fotograferingen er kjempeviktig.

  Ønsker dere lykke til, og som forbruker ser jeg fram til å ha det ferdige produktet i hånda.

  Marit

  SvarSlett
 9. Åååå dette så virkelig gøy ut.
  Dettte må jo være drømme jobben uten tvil.Jeg bare elsker å fotografere og style så dette må være toppen.
  Gleder meg utrolig til å se den nye katalogen,Home & Cottage er jo absolutt en stor favoritt.
  God helg Heidi

  SvarSlett
 10. For en lykke det må være å få være med denne kreative gjengen!! "Misunnelig!"

  Jeg har nettopp oppdagen den nye bloggen deres, og det var en lykke for meg! Kjekt å få være med dere i kulissene, også så artig å få være med på jobb:-) Gleder meg til å følge dere videre, ser ut til at vi forbrukere har mye godt i vente! :0)

  God uke.

  Klem fra Fru Fryd

  SvarSlett
 11. Veldig moro å se hvordan de jobber. Katalogen blir sikkert like skjønn som alle de andre dere har gitt ut. Maten så veeelig god ut den også.

  Ha en fin uke!
  Klem fra Maia

  SvarSlett

 12. Tusen takk for alle fine ord! Ja, det er en fryd å være med denne kreative gjengen på jobb og nå er det bare drøye 2 uker til katalogen er ferdig, så gled dere! Ønsker alle en strålende kveld!

  SvarSlett
 13. Takk for veldig koselig kommentar på bloggen min. Gleder meg til å følge dere videre.

  Ja, folk skulle bare vist hvor mye jobb det er bak hver artikkel og hvert katalog. Men veldig moro når resultatet blir bra.

  Jeg gleder meg over hver Home & Cottage katalog. Dere er flinke.

  Stå på videre!

  Klem F :-)

  SvarSlett
 14. Hei Astrid. Takk for koselig kommentar. Jeg er kjeempeglad i å knipse bilder så jeg er ganske misunnelig på de som fikk være med på denne fotoshooten ;) Ha en flott dag. Klemz

  SvarSlett