torsdag 4. februar 2010

Presentasjon; Lama - leverandør

Den første leverandøren jeg fikk møte på Gave- og Interiørmessen, var Lama.

Lama er et norsk selskap, grunnlagt og drevet av kjærestene Lars og Marianne (derav navnet - LaMa) - og nettopp denne kjærligheten vises så tydelig i Lama gjennom Lars og Mariannes sprudlende personlighet og smittende engasjement for det de driver med.

Alle varene deres produseres i India og fabrikkeieren regnes som en nær og kjær venn av Lars og Marainne. De reiser til India flere ganger i året for å kontrollere kvalitet, miljø og arbeidsforhold. De er opptatt av å produsere sine varer på en etisk og miljømessig forsvarlig måte.


De lager ofte trendy og nyttige varer av resirkulerte råvarer. De bruker naturmateriale som ull, bomull, kokos, tre, jute, hamp og silke. Produktene har høy kvalitet og et bærekraftig design.På Lama sin stand på messen i år, så fant jeg både et lyserosa / lakserosa hjørne og et lyseblått / marineblått hjørne, noe som kan vitne om at våren gir oss 'tillatelse' til å eksperimentere litt mer med farger i tiden fremover. Basisen i kolleksjonen fra Lama er fortsatt mye bruk av naturmateriale, gråtoner, rustikk, enkelt og delikat.
På en av sine reiser til India hadde Lars og Marianne med seg en fotograf og fikk foreviget noen av arbeiderene som jobbet med produktene deres. Nydelige mennesker, klær i sterke farger - oppslukt i sitt arbeide på fabrikken. Jeg må si det var litt spesielt å se disse bildene, høre en av innkjøperene våre kommentere at hun hadde det teppet på bildet hjemme hos seg selv - virkelig få helheten rundt produksjon, prosessen og det som skal til for at vi kan kjøpe fine varer i butikkene.Dessverre gjør ikke mitt mobilkamera rett for produktene eller fargene, men jeg håper likevel bloggleserene våre har fått et lite glimt av alt det fine som kommer fra Lama i tiden fremover. 

Takk for titten og for at jeg fikk knipse noen bilder, Marianne

Pin It

7 kommentarer:

 1. Her så det ut som om det var mye fint! Gleder meg til jeg får tatt turen innom igjen :)
  Klem Hege

  SvarSlett
 2. Her var det flere ting jeg falt for, bl.a. glassene...nydelige! Falt for de enkle stripene i glasset. Knaggrekkene er både morsomme og stilige, og det fine lysfatet/trauet hadde passet perfekt på både spisebord og sjenk... Fikk litt vårfølelse nå gitt, og det trengs midt i snøkaoset :)

  Gleder meg til fortsettelsen også!

  SvarSlett
 3. Mye å glede seg til fremover skjønner jeg. Lama har mye lekkert.

  Ha en fin helg!
  Klem, Anita:O)

  SvarSlett
 4. Takk for tips! Jeg er veldig opptatt av både miljø og rettferdige og humane arbeidsforhold når jeg handler! Så LAMA er herved notert! :)
  Nydelige ting! :)

  SvarSlett
 5. Nydelige produkter de lager :D

  SvarSlett
 6. Endelig! Utrolig koselig å høre fra dere! :) Gleder meg veldig til å få premien min! Har du en e-post-adresse jeg kunne kontaktet deg på? Send meg en mail på contact.b.living@gmail.com :)

  SvarSlett
 7. Mye fint hos Lama, ja - og for å røpe en liten ting for dere som har vært innom og lest her først; Jeg skal snart vise dere de nye "uniformene" de ansatte i butikkene bruker - og de er fra Lama :) Ønsker alle en strålende kveld!

  SvarSlett