tirsdag 12. januar 2016

På fabrikkbesøk i Indonesia


For en tid tilbake var vår kategorisjef innen møbler på innkjøpstur i østen for å utvikle nye spennende møbler til butikkene våre. Hun tok mange bilder underveis og vi vil gjerne dele noen med deg slik at du får et innblikk i noen av prosessene møblene våre går gjennom før de kommer til havn i Norge og ender opp i hjemmet ditt. 

Birgitte besøkte blant annet fabrikken vår i Indonesia. På denne fabrikken produseres flere av de populære møblene våre


Fabrikken er delt opp i flere ulike avdelinger, her ser vi lageret med treverk som ligger å venter på å bli til et Home&Cottage møbel.For at treverket skal tåle overgangen til det nordiske klimaet er det viktig at det oppbevares i riktige forhold slik at vi unngår at treverket sprekker opp. I denne konteineren tørkes treverket for å redusere fuktighetsinnholdet. Den er koblet til en slags vedfyr som lager den tørre luften i konteineren.

Selv om avdelingene er utstyrt med arbeidsbord, velger mange fortsatt å bruke gulvet som arbeidsplass, slik de har gjort i alle år. 


Her ser du Mr Samplet med en «F» på ryggen. Han er ansvarlig for «finishing department», og sørger for at vi får akkurat den fargen og strukturen vi ønsker.


Det jobbes mye med å finne riktig farge og struktur til treverket. Her kan du se hvordan fargen forandrer seg når det tilsettes ulike nyanser i flere lag.  Det er også brukt pussepapir for å få fram strukturen i treverket. 

Birgitte endte opp med å velge denne fargenyansen til det nye konsollbordet Brooklyn som er ventet i butikk i løpet av våren. 


Her ser vi fargeprøver som brukes på møblene. Dette er referanser til de ansatte, slik at vi kan være sikre på at møblene får riktig fargenyanse uavhengig av produksjonstidpunkt. Når møblene er ferdig malte legges de inn i et eget tørkerom.Tilslutt vil vi vise deg noen av møbelnyhetene som er ventet inn i løpet av våren og sommeren. Dette skapet kommer snart i en butikk nær deg. Tenk deg dette skapet i spisestuen fylt med servise, lintøy og fine glass. Dette er en videreutvikling av det populære skapet Victor. Vi gleder oss veldig til å se det ute i butikkene våre, og håper det faller i smak hos deg også. 

Det var en liten rundtur på fabrikken vår, og snart kan du se de ferdige resultatene ute i butikk! Pin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar