torsdag 24. november 2011

Vertinnegave / smågave ♥

Vertinnegaver hører også julemåneden til. Det er ikke måte på hvor mange julebord vi skal på, gavebytting, gløggkvelder og all verdens hyggelige stunder som hører den "fine kalde tida" til, for å sitere "Her kommer vinter'n" med Jokke & Valentinerne.

Det er ikke prisen det kommer ann på for å glede noen - ofte er det enkle det aller beste. Og aller morsomst er det kanskje når vi får til noe hjemmelaget? Men så var det det med den der tiden da, og særlig nå frem mot jul... Med enkle grep kan alle lage noe som gleder, har nytte - eller kanskje bare får pynte opp litt?

I vår siste katalog viser vi flere småting som fungerer helt perfekt som vertinnegaver, men den virkelige diamanten i samlingen denne gangen var rett og slett;

Brød på glass! Det er jo litt trist at bildene og oppskriften kun er tilgjenglig i katalogform, enten det er på papir eller digitalt, så hvorfor ikke dele den men dere her også, på bloggen vår?

Her følger derfor oppskriften:

Brød i glass
2 dl havregryn
5 dl hvetemel
1 dl knuste linfrø
1/2 dl hakkede tørkede aprikoser
1/2 dl tranebær
1/2 dl gresskarfrø
1 dl grovhakkede hasselnøtter
2 tsk natron
1 tsk salt
500g naturell yoghurt
1/2 dl flytende honning
1/2 dl tyttebærsyltetøy


Fremgangsmåte
Bland de tørre ingrediensene med naturell yoghurt, flytende honning og tyttebærsyltetøyet.
Smør en avlang bakeform som rommer ca 1,5 liter og hell i brødblandingen.
Stek så brødet i ovnens nedre del i ca 50-60 minutter på 200 grader.
Putt litt aluminiumsfolie over brødet etter ca 30 minutter.
Ta så brødet ut av formen, la det avkjøles litt og så kommer favorittdelen; smake!

Fantastisk enkelt, kun naturlige ingredienser
- dette er både sunt og fantastisk godt!Hadde ikke du også satt pris på en slik vertinnegave? 

Har du andre eksempler på gode, rimelige og kanskje litt kreative vertinnegaver / smågaver, så del gjerne i kommentarfeltet. Om du lenker til et blogginnlegg med bilder (eget eller andres), så kan vi lage et oppsummeringsinnlegg med gode tips til oss alle sammen!

Ønsker dere alle en strålende tirsdagskveld!
 
Pin It

8 kommentarer:

 1. Supert blogginnlegg!:)Fantastisk tips, flere sånne!

  SvarSlett
 2. Jeg var innom Alnabru, og kjøpte boka deres (som jeg bar elsker!!!) og tok med meg heftet deres. Det er bare sånne må ha greier:DDDD Sender med link på oppskrift til hjemmelaget, økologisk og EKTE sjokolade!!!! Klemz grethe
  http://woodandrose.wordpress.com/2011/11/21/kunsten-a-nyte/

  SvarSlett
 3. Love it! ♥ Helt enig i at det er en fin ting å dele på bloggen også (selv om jeg har fått katalogen) :)

  SvarSlett
 4. Så morsomt å se deres likte innlegget.

  Vi tenkte denne ideen var så inspirerende at vi ikke kunne dy oss; Vi måtte jo bare dele den med våre følgere i sosiale medier!
  I tillegg er det jo en genial måte å nå de som ikke får katalogen i post, eller hva?

  SvarSlett
 5. Flott ide!

  Først trodde jeg dere bare hadde blandet alt det tørre i glasset, men når jeg leser oppskriften skal det jo være yoghurt i brødet. Har dere det på glasset også? Høres klinete ut... Forklar.

  PS. Har handlet meg meg masse ny juletrepynt fra Vinterbro butikken. Kjempeflotte finerpynt til 10,- Er litt lei alt det hvite og sølv, så nå blir det litt endringer. Takk for at dere finnes!

  SvarSlett
 6. Har akkurat laget et par av disse glassene til å gi bort! Men dere må ha brukt mer enn 5 dl mel i den det er bilde av, for når jeg følger oppskriften får jeg ikke fult glass, slik som på bildet! Sikker på at det er 5 dl eller har de bare fylt opp for bildet skyld???

  :)
  Tanja

  SvarSlett