tirsdag 29. januar 2013

En titt på våre opplevelser i India

For et par uker siden fortalte vi om sortimentsjentene som reiste til India for å produsere varer til høstens Home & Cottage kolleksjon. Her gir vi dere et lite innblikk i hvordan de hadde det under oppholdet sitt i India. Med Iphone har de knipset bilder til oss slik at vi får et lite innblikk i hvordan det ser ut i byen Jaipur og på fabrikkene. 

Her ser dere to av sommerens nyheter. Cafè sett og fluktstol. På bildet øverst til venstre blandes fargen som vi ønsker på jern til skinnmøblene våre for høsten.Historien om BLOCK-PRINT
-Tusen år gammel Indisk tradisjon

Block-print er en gammel Indisk trykketeknikk. Stoffet blir stemplet med treklosser gravert med ønsket mønster etter en tusen år gammel Indisk tradisjon. Stoffet kan stemples i alt fra 500-2000 ganger for å oppnå fullstendig mønster. Alle fargene blandes for hånd, og det er en lang prosess før fargene setter seg. Fargene er opptil 50 år gamle og lagres i brønner som er 30 meter dype. Brønnene eies av familiene og er en beskyttet familieskatt. Fargene inneholder mineraler, urter, gjørme og vann. Hvordan fargene blir avhenger av temperaturer og værforhold, derfor kan aldri to farger bli helt like. Hver farge som trykkes på stoffet må tørke i solen i et par dager. Det er derfor en lang, tidkrevende prosess med hvert eneste produkt. Det endelige resultatet gir en gammel antikk look.  


Vi får inn en ekslusiv linje av sengetepper i råsilke sydd for hånd med block-print til høsten. Hvert produkt er laget med kjærlighet og stor stolthet for faget. Vi er fullstendig betatt av det vakre håndverket og stoltheten de Indiske arbeiderne bærer for sin tradisjon med block-print. 

Vi gleder oss til å vise dere varene fra India når de kommer på plass i våre butikker til høsten ❤


Pin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar