fredag 15. juli 2011

Lavendel - en plante med mange muligheter!

At vi elsker duften av produktene til Durance, ga vi klart uttrykk for i vårt blogginnlegg om Durance-produktene. Kommentarene vi fikk på konkurransen/give-away'n vi hadde i tilknytning til det blogginnlegget, ga oss også en følelse av at vi ikke er alene om å elske disse velduftende produktene...

Mange av dere benytter både strykevann, tøymykner og tøyvaskemiddel med duften av lavendel - ja, flere av dere har hele serien. Vi ser at det er flere som oss - som mener duften av lavendel er noe som gjør vasking av hus litt morsommere og at det er duften som må til for at det skal signalisere at det er klart for helg i huset!


Lavendelplanten har mange virkninger og noe av dette vet dere kanskje fra før, men vi vil likevel dele med dere noe av det vi vet lavendel er bra for. Så vil dere kanskje oppdager noen nye egenskaper med lavendel som dere kan ta med inn i hverdagen deres?

Visste du at lavendelenduften er avskrekkende for midd og lus,
og er derfor veldig populær å benytte på sengetøy og klær?

 Lavendel betyr å vaske, fra det latinske navnet lava. Lavendeduften har en beroligende virkning og er derfor ofte benyttet mye i badevannet, spesielt fra tiden før man brukte deodorant. Lavendel ble i sin tid ble brukt medisinsk som hostemedisin, mot mageproblemer og til og med mot revmatiske smerter ettersom det ble sagt å ha en mildt bedøvende virkning. I tillegg har man brukt lavende på sykerom og i røkelse, for å skape en rolig atmosfære. Det sies også at lavendelen skal ha en positiv egenskap på stive ledd, i tillegg til at den skal motvirke tretthet.
Tidligere, når renhold ikke var så mye i fokus som idag, pleide man strø store mengder lavendelblader på gulvet for å forhindre vond lukt i hus og hjem. Idag gjør vi det samme, men i flytende form i vaskevannet eller som små duftposer plassert i skap, skuffer eller i utvalgte rom.


Lavendelen ble fra 1700-tallet dyrket på store enger til bruk til fremstilling av parfyme, i Frankrike. Dette gjøres den dag i dag og vi nyter godt av dette når vi benytter de deilige rengjørings- og spaproduktene fra Durance.


Er du glad i duften av lavendel?

Har den en spesiell effekt på deg
- eller har du en annen favorittduft?Pin It

4 kommentarer: