tirsdag 17. august 2010

Østen; Inspirasjon og hardt arbeid

Inspirasjon
Vi får ofte hyggelige tilbakemeldinger fra dere om at våre innkjøpere må ha den beste jobben i hele verden. Og det er det klart at de har! Den beste jobben om man liker å jobbe med interiør og møbler, liker å se trender før de er der og liker å skape nye produkter og varer. Siden dere har vist så stor interesse for innkjøperne våre, tenkte jeg det kanskje kunne være interessant å fortelle dere litt mer om hvordan de jobber og hvordan våre varer kommer fra en ide i en av innkjøpernes hode, ned på papiret, i produksjon, via vareprøver og kontroller, og ut til butikkene våre. Om dere liker dette, så kan det kanskje bli som en slags fast spalte her på bloggen vår?

Vi selger produkter i våre butikker som er nøysomt plukket ut fra våre leverandørers kolleksjoner. Et eksempel på dette er at innkjøperne snart skal til Danmark for delta på Formlandmessen for å se Day, TineK, Himla, House Doctor og mange andre spennende leverandører - i tillegg til at de skal hjem til Tine Kjeldsen (TineK) mens de er der, og se varene utstilt i hennes eget hjem!

I tillegg til dette så selger vi varer som er vår egen produksjon, det vi har kalt InHouse. Disse varene er produkter som våre innkjøpere bestemmer seg for å sette i produksjon basert på en idé de har, sitt inntrykk av hva dere, våre kunder, vil ha (en god stund frem i tid) og / eller gode og lure idèer vi får fra våre samarbeidspartnere i de landene vi har vår produksjon.


Inspirasjon til mønster


Da jeg gikk gjennom mange av bildene fra India med en av våre flinke innkjøpere, Christine, var det spennende å høre hvordan varer og ulike mønstre blir til. Fra det at de ser mønstre på bygninger, i naturen eller andre steder der de er, til de tegner og forklarer dette for våre flinke samarbeidspartnere som lager prøver på stempler som kan brukes. Stemplene testes, innkjøperne våre bruker farger og ulikt materiale for å finne frem til akkurat det uttrykket de ønsker seg - og jobber frem og tilbake med de flinke menneskene i vår produksjon. Til slutt finner de frem til det vi ønsker oss, lager en siste vareprøve på produktet - og om denne godkjennes av innkjøperen, så settes dette i produksjon.


Christine og Hege på jobb i India


Bildene i dette innlegget viser litt av inspirasjonen innkjøperne plukker opp og måten de jobber for å komme frem til noen av varene du finner i våre butikker. Ta en god titt på stemplene som brukes. Disse er skåret ut i tre og detaljnivået er helt fantastisk!


Arbeid for å få inspirasjon til mønster over til stempler

Jeg gleder meg til jeg kan legge ut bilde av et produkt hvor dette stemplet er brukt, som har kommet ut i butikkene - da er på en måte sirkelen sluttet for akkurat dette innlegget.

Det finnes mange flere fine bilder fra turene til Østen og jeg deler gjerne med dere, om dere ønsker det! Pin It

10 kommentarer:

 1. Flinke jenter!! Gleder meg til å se hva som kommer ut av dette :) Fantastiske mønstre også!

  klem d

  SvarSlett
 2. Det er utrolig spennende å se bilder og lese om hvordan innkjøperne jobber!! Dette håper jeg det blir mer av, og jeg gleder meg til å se resultatene her og ute i butikk :o)

  Klem Karianne

  SvarSlett
 3. Ser kjempe gøy ut, men som du sier jeg vet det er hardt arbeid, det blir jo en livsstil.

  Blir spennende å få dette i butikken. Vi pakker ut ting og tang hver eneste dag, masse fine ting som innkjøperne har valgt ut.

  Line

  SvarSlett
 4. Hei Astrid!

  Dette vil jeg VELDIG gjerne høre mer om.
  Dette er virkelig DRØMMEJOBBEN!

  Håper du har hatt en deilig sommer?
  Holmsbu Kids har blitt en stor suksess i sommer!

  Klemmer fra Marianne

  SvarSlett
 5. Spennende og interessant. Gleder meg til å se sluttresultatet.

  SvarSlett
 6. Å ja, må gjerne dele fleire slike bilete og historia. Artig å sjå korleis prosessen er, korleis ting havner i butikken. Og ja, blir gøy å sjå kva produkt som kjem ut av det stempelet der :-)
  Klems

  SvarSlett
 7. http://fotballfrue.blogg.no/1282301861_reddhare.html#comment

  SvarSlett
 8. http://fotballfrue.blogg.no/1282301861_reddhare.html

  SvarSlett
 9. Synes dere skal ordne opp i de feil dere gjør. til slutt har dere ingen kunder lengre!

  SvarSlett