torsdag 14. juni 2012

Prosjekt: Sjøbod i Langesund

Vi hadde endel ekstra forberedelser og annet forarbeid i forkant av fotoshootet vi gjorde for katalogen som er tilgjengelig i våre butikker nå. Vi fikk nemlig i oppdrag å pusse opp en sjøbod med helt perfekt beliggenhet i sjøkanten i Langesund, og et slikt ærefullt oppdrag kunne vi naturligvis ikke annet enn å si ja til.

Sist sjøboden ble restaurert, var en gang på 70-tallet. Etter det har den bare blitt benyttet som det den er; et sommerparadis. Panelbordene har blitt preget tidens tann og gulnet. Vi gikk friskt på prosjektet, og gledet oss til å sette vårt preg på den flotte sjøboden.


I dette innlegget tenkte vi dele noen smakebiter av prosessen frem til det endelige resultatet. Under ser dere vår maler er godt igang, og som dere kan se var panelet blitt ganske gulnet og stadig mørkere etterhvert som årene hadde gått.

 

Det var det siste bildet underveisbildet...


...nå er det tid for før- og ettersammenlikning;

Før
 Etter

Før
 Etter

Før
 Etter


Vi synes det ble en knallfin sjøbod!


Det er ofte ikke så alt for mye som skal til. Om man skaffer seg litt maling, pensler, rulle og maskeringstape, så er man langt på vei allerede. Ja, og så må man ha litt tålmodighet da - men det går overraskende raskt å male veggene i et rom. Eller hva med å samle inn gode venner (les: arbeidsfolk) til en dugnad? Betalingen pleier ofte å kun inkludere mat og drikke, og så får man ofte gjort utrolig mye! I tillegg til at det er så sosialt og hyggelig, naturligvis!

Når du så forskjellen på hvitmalt og gulnet panel,

fikk du lyst til å pusse opp noe hjemme hos deg selv? 


Fortell oss om planene/drømmene dine davel!
...enten som kommentar her eller på vår facebookside.
Lurer du på hvilken maling og hvilke farger som er benyttet? 
Alle vegger og tak er malt med malingen LADY fra Jotun. Malerne bruker nyheten Jotun Kvist- og sperregrunning, istedet for den vanlige kvistlakken. Til slutt ble det malt to strøk med LADY Supreme Finish. Farger vi har benyttet på tak, vegger og vinduskarmer: LADY 1624 Letthet. Kjøkkenet har fått fargen: Lady 5225 Sjøgløtt.

Pin It

17 kommentarer:

 1. wow noe så vakkert! Snakk om forvandling:)

  SvarSlett
 2. Skikkelig lekkert! Skulle gjerne ha malt soverommet hvitt, men ettersom jeg er i uke 39 av svangerskapet skal nok planen få stå til over sommeren tenker jeg. Får kose meg med fine bilder som dette i mens ;)

  Kirsti

  SvarSlett
 3. Jeg er imponert! Kjempeflott opppussing og styling. Med maling fra Lady og interiør fra Home & Cottage, ja da blir det perfekt.
  Jeg pusser opp stuen i skrivende øyeblikk, og håper å få inn flere Home & Cottage møbler. Gleder meg til å bli ferdig for det er en tolmodighetsprøve med småbarn tilstede;)

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Moro å følge slike prosjekter! Dette ble en lys og fin sjøbod!
  Likte spesielt godt at kjøkkenet var bevart og mare malt i en herlig farge og erstatta overskapene med hyller. Koselig med forhenget foran kjøleskapet også. Blir ikke den samme stemningen hvis man bytter ut alt...

  Stua synes jeg også ble lys og fin, men hadde nok beholdt de gamle jærstolene og kombinert det med et nytt bord.

  Hos oss er vi vel vant med lysning og maling av gulnet panel etter diverse prosjekter på hyttene og hjemme. Vil du se et lignende malingsprosjekt kan du klikke deg inn på hyttebloggen min her:
  http://sandorenogblaasten.blogspot.no/2010/01/et-tilbakeblikk-pa-hytteprosjektene-i.html

  Ha en god sommer!

  Hilsen Gry K

  SvarSlett
 5. Vi i Jotun gir tommelem opp for alle flinke folk i Home & Cottage, som har gjort denne sjøboden så flott!! Fine farger, flotte møbler..deilig atmosfære. Hva mer kan en ønske seg :o)

  SvarSlett
 6. Fantastisk flott! Så finke dere er!

  SvarSlett
 7. Helt utrolig hva litt maling kan GJØRE!!! Hytta ble bare sååå nydelig-

  SvarSlett
 8. Oi, den sjøboden fikk jeg lyst til å flytte inn i ♥
  Så fint!

  SvarSlett
 9. Hei!
  oiiii... noe så utrolig fantastisk:)
  Dette var bare lekkert:)

  Klem Merete

  SvarSlett
 10. Det ble veldig fint!:-) Hvilke farger er brukt?

  SvarSlett
 11. Veldig fint! Hvilke farger er brukt?

  SvarSlett
 12. Dette var utrolig moro å se!! Snakk om prakt eksempel på før og etter bilder. Bedre kan det ikke gjøres!
  Just love It!! Jeg har laget et blogginnlegg med bilder fra den nydelige katalogen deres i dag. Legger ut link til disse før og etter bildene.

  Klem fra Marianne

  SvarSlett
 13. wow - I´m really impressed what you did about these rooms! It looks beautiful now!
  Admiring greetings
  Renate

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Renate!

   Thank you for your lovely comment!

   It was really fun and we enjoyed being part of the make-over of this nice little cottage!

   We wish you a great summer!

   Slett
 14. Hei!

  Så utrolig gøy å se alle de fine kommentarene fra dere.

  Å pusse opp denne sjøboden var et utrolig spennende og morsomt prosjekt å være med på.

  Vi ser at flere av dere ønsket å vite hvilken farge vi har benyttet, til det endelige resultatet, og vi sakser fritt fra blogginnlegget over;

  Alle vegger og tak er malt med malingen LADY fra Jotun. Malerne bruker nyheten Jotun Kvist- og sperregrunning, istedet for den vanlige kvistlakken. Til slutt ble det malt to strøk med LADY Supreme Finish. Farger vi har benyttet på tak, vegger og vinduskarmer: LADY 1624 Letthet. Kjøkkenet har fått fargen: Lady 5225 Sjøgløtt.

  Hvem vet, kanskje vi får denne muligheten en annen gang også? Vi lover å følge opp med et blogginnlegg.

  Takk for at dere setter pris på våre blogginnlegg!

  En kjempefin sommer ønskes dere alle!

  SvarSlett
 15. åå for en fantastisk forvandling:)))) vi er i gang med å pusse opp ebba gammel hytte på Nøtterøy...denne skal bli fylt med Home @ Cottage go'biter. kjøkkenbordet og sofa er ordnet....nå mangler masse maling og alle detaljer...stor jobb! tenk å kunne få litt hjelp:))) gleder meg stort til å bli ferdig når jeg ser dette!!!!

  SvarSlett