fredag 4. mai 2012

Vi presenterer; vår systue!

Vi i Home&Cottage er godt fornøyd med at vi har vår egen systue, hvor de syr alt av interiørsøm på oppdrag fra våre kunder. Systuen drives av Vigdis Totland, og med sammen med sine to andre ansatte, utfører Vigdis sin systue alle interiørsømoppdrag du måtte ønske og drømme om!


Vi tok turen til Røyken der hennes systue holder til, for å få ta en prat med henne og hennes syersker, få høre mer om hva de syr for våre kunder og hva slags andre ting de gjerne vil dele med oss. Vigdis bor i et sjarmerende hus, så vi spurte pent om vi kunne få ta bilder av litt av hjemmet hennes også - og det fikk vi, så det kommer i et annet blogginnlegg om ikke så alt for lang tid!

Vigdis (midten) her flankert av Cathrine (t.v.) og Turid (t.h.). Turid er forøvrig også er hennes søster.


Vi er stumme av beundring for det disse damene får til!

Med denne systuens erfaringsbase, kan det nevnes at alt av interiørsøm, tas imot med et smil og stor iver; gardiner, puter, boksputer, sengeskjørt, sengeteppe, stoltrekk, loosecovers og liftgardiner - listen er lang og oppdragene er mange.

 

Stoffene til å sy alle disse mesterverkene av, får du får kjøpt i våre butikker. De kommer fra våre leverandører Paguenett og Green Apple. Vi har et vidt spekter av tekstiler til svært gode priser, så vi håper du skal finne noe du kunne tenke deg i ditt hjem eller på din hytte.

Storselgeren for systuen vår har i lang tid vært liftgardiner. Mange av våre kunder har ønsket seg liftgardiner i ensfarget, hvit lin. Vigdis kan fortelle at de nå ser en endring blant våre kunder; myk, vasket grå lin er veldig populært og de ser også at stoff som silkelin kommer mer og mer inn i våre hjem. Andre farger som stadig blir mer etterspurt er ulike nyanser av grått, gråblå, jordfarger, fig, olive og sarte, deilige pasteller.

Vigdis nevner også at noen av kundene til Home&Cottage er noe mer eksperimentelle, ønsker å ha noe helt eget og gjerne vil ligge litt i forkant av andre. Disse velger gjerne tyngre tekstiler og andre motiver enn det som 'alle' andre velger. På mønsterfronten ser vi at  f.eks. paisleymønster, duse store og små blomster, i tillegg til mange fine motiver og striper i ulike varianter og farger, blir stadig mer populært. Noe som kan passe fint både i sommerhuset og i båten, er ett av de mange maritime mønstrene vi har - og de bekrefter også Vigdis at er populære.

Noen ønsker blomster, andre ønsker ruter. Det viktigste for oss i Home&Cottage er uansett at alle skal få det de ønsker. Skreddersydd til sitt hjem og sin hytte!
Mange synes det er både vanskelig å velge stoff, mønster og å vite hvor man skal begynne, for at man skal sikre seg akkurat det man ønsker og at det skal passe inn der man skal ha det. Men - dette er ikke noe problem, sier Vigdis. Home&Cottage-ansatte er kurset opp i stoff og søm av Vigdis selv. De vet hvordan de skal måle, hvor mye tekstil man trenger og hvordan de skal sikre at du får akkurat det du ønsker deg. Du kan dermed spørre hvem som helst av våre ansatte og få den hjelpen du trenger.
Å få seg spesialsydde gardiner, er ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Du velger ut tekstilet du ønsker. Våre flinke butikkmedarbeidere bistår med sin ekspertise og hjelp til å fylle ut mål og sømskjema. Når dette er gjort sendes en sømbeskrivelse med mål og dine ønsker om hvordan sluttproduktet skal bli, til våre syersker. Leveringstid på et oppdrag er satt til 3 uker fra levering til ferdig produkt.

Prisen for ferdigsydde og skreddersydde produkter, er ikke så høy som mange kanskje tenker seg. Som et eksempel kan vi nevne at en ferdig gardin, f.eks liftgardin, kan koste cirka kr 2000,- Det inkluderer da tekstilet du har valgt, jobben syerskene har, frakt til og fra, og alt annet man måtte trenger for å få en komplett gardin, sydd på mål og tilpasset dine vinduer. Vi har faste og like priser i samtlige av våre Home&Cottage-butikker.


Har du spørsmål til tekstiler eller skreddersøm? 

Ikke nøl med å legge igjen en kommentar;
Vigdis og hennes flinke syersker svarer gjerne!

Og husk;
Du kan uansett ta turen innom en av våre butikker,
så står våre ansatte klare til å hjelpe deg!Pin It

2 kommentarer:

 1. Så flott å vite! Veldig fin presentasjon av disse damene, og hva de kan tilby.
  Dette skal jeg virkelig benytte meg av neste gang jeg skal ha nye gardiner.

  Fin dag til dere alle!


  Anette Willemine

  SvarSlett
 2. Gud hjelpe :) Kan ikke fatte at noen faktisk syr liftgardiner "frivillig" -Jeg har sydd det to ganger-( for jeg vil jo HA det!!- ). Og det er noe jævla te jobb spør du meg !! (Og jeg KAN å sy- jobbet som syerske i 14 år-). Men det er veldig kjekt å vite at neste gang skal jeg få dere til å sy for meg !! Blir stas å få "Home and Cottage" i Trondheim forresten !!
  Marita

  SvarSlett