tirsdag 18. november 2014

Her er vår deilige pepperkakeoppskrift!

Pepperkakebaking er vel en av julens aller koseligste aktiviteter? Passer godt for både liten og stor og så er jo deigen sååå go` 

Dette blir en stor og god deig som du både kan lage hus og småkaker av, og spise litt i tillegg ;)


500 gram smør
4 dl mørk sirup 
8 dl sukker
4 ss kanel
2 ts ingefær
2 ts kardemomme
2 ts nellik
4 dl vann
2 ts bakepulver
26 dl hvetemel 

Smelt smør og sirup. Bland krydder og sukker i en bakebolle, og ha i smør- og sirupsblandingen. Bruker du kjøkkenmaskin, kan den gå på lav fart og senere litt fortere til sukkeret er oppløst. Ha så i vann, og fortsett på lav hastighet. Bland bakepulver og mel og ha i bollen. Arbeid det godt sammen. Deigen pakker du så i plast og lar ligge i kjøleskapet i minst ett døgn. Best resultat får du om du har mulighet til å la deigen ligge noen dager. 


Kna deigen myk, og kjevle den ut til ca. 3 mm tykkelse. Det lønner seg å dele deigen, da er det lettere å kjevle den. Stans ut figurer, og legg dem på bakepapir på stekeplaten. Stek pepperkakene ved 175 grader i 5 minutter. Kakene avkjøles på rist.

Tips!
Pepperkaker oppbevarer du i en tett boks. Det er lurt å legge matpapir mellom lagene om kakene er pyntet.


Amelie tøyservietter 4 stk 69,- 2-pakning kjøkkenhåndklær 59,- Mason metallboks med lokk, liten 69,- medium 79,- stor 89,- Lorient lykt i brun metall og glass innvendig 129,-  


Kitty flower og Kelsie stripet krus 39,-


Cross t-lys lykt i metall med glass innvendig 79,-


Swedish bord SPAR 200,- NÅ 3995,- Romi stol 995,-


Husk -et avbrekk fra hverdagens stress er viktig å unne seg! 



Pin It

3 kommentarer:

  1. Hei! Takk for stemningsfulle førjulsbilder, og pepperkakeoppskrift! Klem Cathrine :-)

    SvarSlett
  2. For en fantastisk stemning ♡
    Gleder meg såååå til pepperkakebakingen:)

    SvarSlett
  3. Jeg ser at dere har brukt mørk sirup. Da vil pepperkakene få "riktig" farge ved steking, men både deig og kaker vil få en litt brent smak.

    Jeg vil anbefale min egen deig: http://gardsjul.blogspot.no/search/label/Pepperkaker

    SvarSlett