tirsdag 26. mars 2013

Tips til et deilig påskemåltid


Det er mange flinke kokker blant våre kunder. Derfor er det hyggelig å se at produktene fra Fibonacci har blitt så populære. 

I påsken vil vi gjerne kose oss litt ekstra og da tenkte vi det var hyggelig å gi dere en påskeoppskrift. Oppskriften er laget av Tone som er vår kontaktperson i Fibonacci. 

Fibonacci krydder og oljer priser fra kr. 129,- til kr. 179,-

Her er Tone i sving under åpningen av vår nye butikk i Sandvika.  

Bruschetta med tomat og mozarella
Baguette skåret i tynne skiver. Pensles med Fibonacci olivenolje og stekes, enten i panne eller i ovn. Gnis så inn med hvitløk. Toppes med en blanding av tomater, hvitløk, mozarella og basilikumblader skåret i små fine biter. Sprinkle med Fibonacci olivenolje og Modena balsamico rett før servering, og et knippe med fingersalt!

Kurv i metall og bambus, 3 str. fra kr. 179,- til kr. 129,-

Lam med poteter og salat
Lammet gnis inn med mye hvitløk, rosmarin, salt og pepper. Legges i langpanne med et par desiliter vann, løk og gulrøtter. Stekes etter ønske. ( Personlig foretrekker jeg lam litt rosa og tar den ut på ca. 63 grader.) Sett gjerne langpannen høyt i ovnen for en litt sprø skorpe på lammet. Når lammet er klart, la det ligge og avkjøle seg før servering. Bruk kraften fra langpannen til sausen. Se oppskrift for saus nedenfor! 

Poteter i båter. Vendes i olivenolje, hvitløk og salt og stekes brune samtidig med lammet.

Salat bestående av følgende; Blanding av feldsalat, ruccola og koriander. (Bruker gjerne en hel kvast/potte av koriander!) Moden mango i biter, mozarella revet i biter, rødløk i biter samt cherrytomater. Sprinkle over med Fibonacci olivenolje og Date balsamico rett før servering!

Saus kan lages så enkelt; stek et par tre små hakket sjalottløk myke og ta et 3-4 spiseskjeer med Fibonacci Blanco balsamico og spe så på med kraft fra lammet. La det koke inn. Salt og pepper. Avslutningsvis røres det inn en god klatt smør.

Antikk stort trefat fra Bloomingville, hvert produkt er unikt. Kr. 1995,- 

Pavlova
Her kommer en utfyllende oppskrift for denne egner seg ikke å lage på slump som mye annet. Det fine med denne desserten er at marengsen fint kan lages dagen i forveien.

6 eggehviter
300 gram sukker 
1/4 ts salt
1 ss Fibonacci Date balsamico
1 ss maizena
100 gram fin hakket mørk sjokolade

Eggehviter, halvparten av sukkeret og saltet piskes. Tilsett resten av sukkeret gradvis, balsamico, sikt inn maizena og pisk videre til myk marengs. Avslutningsvis røres sjokoladen inn. Stekes på bakepapir midt i ovnen på 150 grader i ca. 60 min. La  også marengsen avkjøle seg i ovnen.

Topping:
1 boks med kremfløte piskes og blandes med 4-6 ss vaniljekrem eller vaniljekesam.
Blåbær og bringebærraspet mørk sjokolade

Lykke til med matlagingen! 
Vi vil svært gjerne høre fra deg om du lager denne menyen. Send oss bilder på Facebook, mail eller Instagram. 

Send oss påskebilder på Instagram! #PåskeHomeandCottage

GOD PÅSKEPin It

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar